Treceți la conținutul principal

Jocurile video imbunatatesc vederea?


Da, stiu. Este o afirmatie cu care cei mai multi dintre parinti nu sunt de acord, dar din punctul meu de vedere (si nu numai), jocurile video imbunatatesc vederea periferica, atentia, timpul de reactie al creierului si nu in ultimul rand, memoria.

As vrea, in primul rand, sa definesc ce este vederea periferica. O sa incerc sa fiu cat se poate de explicit, sa inteleaga tot poporul.

Odata ce fixezi un subiect (un punct) cu privirea, ochii si totodata creierul isi concentreaza atentia pe subiectul pe care l-ai fixat cu privirea. De exemplu, fixezi cu privirea omul ce tine steagul cu patratele pentru ultimul tur al unei curse de F1. Masinile vin cu viteza, dar tu tot la om te uiti. Ochii vad ca masinile trec pe langa acel om, si creierul proceseaza si intelege acest lucru, insa se concentreaza in cea mai mare parte pe ce face subiectul pe care il privesti. Asta inseamna privire periferica. Si acum, ce legatura are cu jocurile video? Pai, in momentul in care te concentrezi sa impusti un inamic, de exemplu, apare altul de dupa o masina aflat in campul vizual al jocului, si il vezi si pe el, chiar daca tragi in primul. Asa poti sa stii unde sa tragi imediat dupa ce l-ai ucis pe primul.

Bun. Am rezolvat-o si cu privirea periferica, dar cu ce ajuta jocurile video atentia, timpul de reactie al creierului si memoria?
Zau... Este ceva la mintea cocosului. Dar in cazul in care nu v-ati dat seama, o sa va explic si aceste lucruri succint.

Atentia este dese ori asociata cu timpul de reactie al creierului. Odata ce joci un joc, te concentrezi pe ce ai de facut. Cu cat esti mai atent, cu atat vei avea un timp de reactie mai mic. Adica, vei reactiona imediat la lucrurile ce se petrec in joc.

Memoria este antrenata continuu intr-un joc video, mai ales daca trebuie sa parcurgi prin acel joc diferite etape, sa calatoresti in lumea lui. Trebuie sa memorezi ce ai de facut, in caz ca vei pierde si trebuie sa o iei de la capat.

Toate aceste lucruri sunt valabile si in viata de zi cu zi.

In concluzie, jocurile video antreneaza creierul.

Comentarii

Popular Posts

Pamantul si cum ar trebui sa-l protejam

Dupa cum probabil va dati seama si din titlu, va voi spune cateva lucruri despre pamant pe care probabil le stiai dar si cum ar trebui sa protejam Pamantul ca pe casa noastra (ceea ce si este). Pamantul (sau Terra) este a 3-a planeta de la soare si a 5-a ca dimensiune. Este singura planeta cu viata, cel putin asa zic oamenii de stiinta, dar nimeni nu stie sigur. Planeta a luat nastere acum circa 4,6 miliarde de ani, are un singur satelit natural si anume Luna denumit in mitologie Selena. Citeste si  Un Blog Despre Internet, Social Media si Tutoriale - Technology Web Browsing Forma Pamantului este sferica, turtit la cei doi poli si bombat la Ecuator. Pentru ca se roteste in juriul soarelui este si un elipsoid de rotatie. Suprafata Pamantului este de 510 milioane km patrati. Datorita formei sale rotunde, sferice, suprafata Terrei nu poate fi luminata de Soare in acelasi timp, de unde rezulta aparitia zilelor si a noptilor. La fel se intampla si cu incalzirea sola

Iubirea, cum o vad eu

Cand vad raspunsuri pe anumite site-uri la intrebarea "Ce este iubirea?" se trezesc niste inteligenti sa spuna ceva de genul "Iubirea este un sentiment ce nu poate fi exprimat in cuvinte.", ma ia durerea de cap. In primul rand pentru ca replica asta s-a demodat si a devenit sacaitoare ori de cate ori o citesti, si in al doilea rand, pentru ca unii, dupa ce au scris aceasta afirmatie, au si definit iubirea. Pai iubirea ori este un sentiment pe care nu-l poti descrie in cuvine, ori este! In fine, ce va pot spune eu despre iubire? Clar. Este greu sa definesti acest sentiment, dar nu imposibil. Eu vad iubirea ca fiind un lucru fundamental din viata tuturor oamenilor, dar nu numai! Credeti ca animalele nu sunt implicate emotional? Nu iubesc? Nu stiu daca putem trai vreodata fara acest sentiment minunat, pe care il poarta toti in suflet si uneori poate crea suferinta. Daca ar fi sa dau, asa, o definitie... Asta ar fi! Este o afectiune puternica intre c

Fii tu modelul de urmat!

"Tu trebuie sa fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume". Este unul dintre citatele mele favorite. A fost rostit de "parintele independentei Indiei", Mahatma Gandhi. Un simplu om, care a reusit multe. Trecand de aceasta scurta istorioara, as vrea sa scriu putin despre semnificatia acestui citat in viata de zi cu zi. Nu stiu daca ma pot face suficient de inteles, daca pot exprima exact ceea ce simt eu acum, ceea ce s-a schimbat in mine dupa ce am citit acest citat. Trebuie sa rup cuvinte din adancul constiintei mele ca sa pot explica ceea ce simt. Incearca sa schimbi lumea, sau macar anturajul in care iti faci veacul, intr-un mod mai bun, sa fie mai buni, mai politicosi in fata celorlalti oameni care au constientizat de mici ce inseamna sa fii cu adevarat om. Un om care nu se ia fara nici un motiv de lume pe strada, asa cum am mai vazut in Romania, un om care se implica cat de mult poate in rezolvarea momentelor de dificultate in care se afla sem